In onze tuin groeien zo`n 500 soorten planten, waaronder veel vruchten. Hiervan maken we allerlei jams, chutneys, oliën, azijnen, siropen en nog veel meer lekkers. We hebben ook bijenkasten staan. Je kunt bij ons dus ook eigen honing kopen. Hieronder zijn een aantal van onze producten beschreven, maar lang niet allemaal. Kom gezellig naar onze winkel en zie wat de natuur nog allemaal meer voor ons maakt.
Chutney is een zoetzure smaakmaker die je net als mosterd kunt eten, bijvoorbeeld bij kaas of vleeswaren. Je kunt hem ook toevoegen aan stoofpotten of sauzen, om net wat extra smaak toe te voegen.
Fris zuur en zoet te gelijk, is zacht van structuur. Lekker als jam maar ook bij stevige kaassoorten zoals Manchego of blauwe geiten kaas samen op een tapas plankje met vijgen of druiven.
Zacht van structuur en met een zuurtje in een zoete jam/gelei. Heerlijk op de boterham maar ook lekker in de yoghurt.
De mosterdzaadjes worden geweekt in azijn en na een bepaalde periode van inweken gaat de mosterd in de potjes. Een zacht zure pittige mosterd. Lekker voor bij de kaas of worst.
De meest favoriete jam bij vele klanten van ons. Heerlijk voor op de boterham, maar ook voor in de yoghurt, op gebak en vele andere toepassingen.
Gezond, lekker en heerlijk op creckers.
Een frisse zoetzure gelei, lekker bij paté maar ook lekker bij gebraden vlees. Ook lekker op de boterham.
Basilicum uit de tuin, samen met zeezout gedroogd in de oven.
Het zout neemt de smaak van de kruiden op. Door de kruiden in het zout zitten er veel meer mineralen in. Maar het blijft dus wel zout!
Als basis een natuurazijn waarin de zongerijpte frambozen hun smaak hebben afgegeven. Heerlijk voor het maken van een salade dressing. (lekker in combinatie met citroenolie) Is de dressing nog te zuur, voeg dan honing toe voor een geweldig resultaat.