Kruidentuin

 

Ik ben Myriam Hermans en ben na mijn tuinbouwkundige opleidingen en onderwijskundige opleidingen door gegaan met studies gespecialiseerd op kruiden (Herborist). Mijn passie ligt vooral in kruiden, gezondheid en voeding.
Ruik de geur en proef de smaken van de vele kruiden in onze tuin. Heb je interesse in kruiden? Heb je vragen? Kom gerust een langs!
En wil je zelf wat leren? In diverse workshops kun je ervaren hoe je zelf op een eenvoudige manier kunt genieten van kruiden en “wilde planten”, culinair en cosmetisch.

kruidentuin

Kruidentuin

 

In onze kruidentuin vindt je een honderdtal kruiden. Deze kruiden zijn te gebruiken voor een lekkere thee of voor in de keuken. Ook kruiden die je voor de gezondheid kunt inzetten staan in onze tuin.
De munt met zijn pepermunt smaak en geur, gecombineerd met een takje citroen melisse geeft een heerlijk rustgevend kopje thee. De rode zonnehoed, die weerstand bevorderend is. De rozemarijn, oregano en tijm, die veel gerechten een lekkere mediterrane smaak geven. De goudsbloem, waarvan de bloemblaadjes gebruikt worden voor de bekende Calendula zalf.
Tijdens rondleidingen kun je veel leren over al deze kruiden en hoe je ze moet verzorgen. Ook kun je allerlei workshops volgen.

Geneeskrachtige planten

 

Wilt u meer weten over de verschillende kruiden in onze tuin en wat je er mee kunt doen? Lees dan verder op de volgende pagina`s. Daar worden een aantal kruiden beschreven in hun teelt, groei en gebruikstoepassingen. Wil je zelf meer over kruiden leren? Kom dan gerust eens langs of kom mee helpen in de kruidentuin.

kruiden workshop

Activiteiten

 

Om onze passie uit te dragen organiseren we allerlei activiteiten. Denk aan: Wijnproeverijen, Workshops, Familie-uitjes, feesten en rondleidingen.
Ben je specifiek geïnteresseerd in kruiden, dan kun je daar ook allerlei workshops in volgen. Het is ook mogelijk om een apart programma samen te stellen als je heel specifiek met een groep geïnteresseerd bent in een bepaald kruid of onderwerp. Lees hier verder voor allerlei workshops met kruiden.

kruidenthee

Kruiden producten

 

Van onze kruiden maken we allerlei producten die in onze winkel te koop zijn. Dit zijn diverse kruidenthee, kruidenolie, kruiden azijn, mosterd en nog vele meer. Kijk maar eens in onze producten overzicht.

lievevrouw bedstro
Sint Jans kruid
Malva
Rozemarijn
eetbare bloemen
Daslook
Back to Top

MMMMmm Koekjes!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Voor meer informatie bekijk ons privacybeleid: <a href="https://wineryandherbs.nl/privacybeleid/">https://wineryandherbs.nl/privacybeleid/</a>