Geneeskrachtige planten

In  onze tuin staan vele soorten fruit maar ook planten die tot de geneeskrachtige kruiden worden gerekend, denk aan de vlierbes, zwarte bes en jeneverbes. Ook vind je langs de slootkanten in het vroege voorjaar het speenkruid, groot hoefblad en de slanke sleutelbloem. Later in het seizoen laten de smeerwortel, de pinksterbloem en de valeriaan hun bloemen zien.
In diverse workshops laten we u ervaren hoe u zelf op een eenvoudige manier kunt genieten van kruiden en “wilde planten”, culinair, cosmetisch.

Bewoners in de kruidentuin

 

Natuurlijk is het ook gewoon genieten van de kleuren en geuren van de tuin. Ook kent de tuin vele bewoners zoals de bijen, hommels en vlinders. Deze doen zich te goed aan de bloemen van de lavendel, hysop, rode zonnehoed, oregano en vele andere kruiden. Ze zorgen voor de bestuiving van vele planten. Ook vinden we bijzondere bewoners in onze tuin zoals de Koninginnenpage, die haar eitjes legt op de Ve nkel en haar mooi gekleurde geelgroene rupsen toont.

Calendula
Groot koolwitje
libelle
Back to Top

MMMMmm Koekjes!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Voor meer informatie bekijk ons privacybeleid: <a href="https://wineryandherbs.nl/privacybeleid/">https://wineryandherbs.nl/privacybeleid/</a>