De Wijnboerderij

 

In 1998 zijn we gestart met het maken van wijnen. Door lid te worden van het wijn-, bier- en likeurmakersgilde in Schijndel leerde ik de kneepjes van het vak. Door verdere studie leerde ik betere wijnen maken en de hobby begon flink uit de hand te lopen. In diezelfde tijd studeerde Myriam als herboriste af en begon ook haar bloed te kriebelen. We wilde meer met onze passie doen. In 2008 hebben we dan ook onze boerderij gekocht. Ons doel is om mensen te laten zien hoe planten groeien, bloeien en smaken. En natuurlijk wat je er allemaal van kunt maken. Deze kennis willen we graag op een plezante manier met u delen. En boer Geert wil natuurlijk zijn wijn laten proeven en er veel over vertellen.

wijngaard

Wijngaard

 

In onze wijngaard staan een 15 tal rassen aangeplant. Rode en witte druiven. Deze rassen zijn zogenaamde PIWI rassen. Minder gevoelig voor schimmelziekten. Het zijn in Duitsland veredelde rassen. Hiervan maken we witte- en rode wijnen.

druiven labyrint

Druiven labyrint

 

De druivenwijngaard is aangeplant in de vorm van het Labyrint van Chartres. Dit is een geometrische vorm, die al benoemd is in de Griekse mythologie. Wij organiseren diverse arrangementen met het labyrint.

pop up

Activiteiten

 

Om onze passie uit te dragen organiseren we allerlei activiteiten. Denk aan: Wijnproeverijen, Workshops, Familie-uitjes, feesten, Rondleidingen.

wijnen

Onze wijnen

 

Onze wijnen worden op authentieke wijze gemaakt. Het natuurlijke proces bepaald voor een groot gedeelte de smaak van de wijnen. Naast druiven wijnen maken we ook vruchtenwijnen. We prikkelen graag het smaakpalet van onze gasten.

Back to Top

MMMMmm Koekjes!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Voor meer informatie bekijk ons privacybeleid: <a href="https://wineryandherbs.nl/privacybeleid/">https://wineryandherbs.nl/privacybeleid/</a>