Kruiden workshops en rondleidingen

 

Bij Winery & Herbs kun je met een groep vrienden of vriendinnen diverse workshops en rondleidingen doen, waarbij het centrale thema kruiden zijn. Kruiden en gezondheid; kruiden en eten; kruiden en oliën; kruiden in de natuur of de helende kracht van kruiden.  In een aantal workshops maak je zelf producten, die je na afloop mee naar huis kunt nemen, zodat je ook nog na kunt genieten. Kijk verder om een selectie te maken.

Lezing: EHBO op natuurlijke basis

 

(hele jaar / min. 6, max. 20 personen)
Een schaafwond of een slechte nachtrust, een muggenbeet……??
Je leert in deze workshop hoe je kruiden uit de natuur of kruidentuin makkelijk kunt inzetten voor de diverse kwaaltjes. Zo worden diverse kruiden en hun toepassing besproken en maakt je een spier-olie of een spierbalsem. (2 uur / € 22,50 pp).
Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Een kruidige hight tea

Een kruidige High Tea

 

(februari – september / min. 6, max. 15 personen)
Geniet van een zelfgemaakte High Tea met kruidige hapjes en drankjes. De samenstelling van de High Tea is afhankelijk van wat de natuur in het seizoen te bieden heeft.
( 3 à 4 uur / €32,50 pp).

Een kruidenthee samenstellen

 

(februari t/m november, min. 6, max. 20 personen)
In de workshop ga je een eigen kruidenthee samenstellen om thuis van te genieten. Je leert hierbij diverse kruiden beter kennen. In de zomer maak je een wandeling door de (kruiden-)tuin en krijg je over de kruiden. Kies dan je eigen kruiden uit voor een lekker kopje verse thee. (2 uur / € 18,50 pp).
Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

kruidenthee
kruiden workshop

Stel je eigen handcrème samen en maak een lekkere spierbalsem

 

(hele jaar / min. 6, max. 20 personen)
Leer over etherische oliën en hun werking en verwerk deze in een neutrale handcrème en een basisolie om zo je persoonlijke producten samen te stellen. (2 uur / € 27,50 pp). Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Kruidenolie en kruidenazijn maken!

 

(april t/m september / min. 6, max. 25 personen)
Voor je zelf, om lekker te gebruiken bij het koken of om een origineel eigengemaakt cadeautje te geven. In deze workshop leer je over olie, azijn en natuurlijk de kruiden die daar in verwerkt worden. (2 uur / €19,50 pp). Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

kruiden olie maken
zelf jam maken van vruchten

Jam en chutney maken

 

(mei t/m oktober / min. 6, max. 10 personen)
In deze workshop ga je onder begeleiding jam en chutney maken van vruchten, die op dat moment beschikbaar zijn. Zo kun je ook na de workshop thuis nog genieten van je zelf gemaakte producten.
Een lekkere aardbei-rabarber jam of een andere samenstelling van vruchten die op het moment van de workshop rijp zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor de vruchten of groenten chutney die je gaat maken. Je plukt de vruchten, en oogst de groenten, indien mogelijk, en verwerkt dit tot lekkere eindproducten met een persoonlijk tintje. (3 à 4 uur / € 32,50 pp). Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Lezing: eetbare planten in je omgeving

 

(gehele jaar / min. 10, max. 30 personen)
Deze lezing gaat over eetbare / geneeskrachtige planten uit de omgeving, die gebruikt kunnen worden voor diverse gerechten of ingezet kunnen worden bij verschillende kwaaltjes. Denk hierbij aan de brandnetel, maar ook de sleutelbloem, paardenbloem of hop. (1,5 uur / €17,50 pp). Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Daslook
zelf je zalf maken

Het maken van een zalf en crème

 

(hele jaar / min. 6, max. 15 personen).
Wat is een zalf en wat is een crème en hoe maak je ze, op natuurlijke basis. Hoe kun je de crème een lekkere natuurlijke geur meegeven en welke? Maak zelf de zalf en crème af, met je favoriete geur. (2 à 2,5 uur /
€ 27,50 pp). Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

St Jans kruid in olie
zelf kruiden lunch
vliesbloesem limonade
peren walnoot chutney
Back to Top

MMMMmm Koekjes!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Voor meer informatie bekijk ons privacybeleid: <a href="https://wineryandherbs.nl/privacybeleid/">https://wineryandherbs.nl/privacybeleid/</a>